Cum de a construi muschii rapid

Articolul vă va spune despre principiile de bază ale dezvoltării musculare și despre modul de utilizare a acestora în practică. Acest lucru este util nu numai pentru începători, ci și pentru sportivi cu experiență. Înțelegerea principiilor creșterii rapide a mușchilor vă va distinge de 90% dintre vizitatorii care doresc apă într-un an.

Din punct de vedere fizic, corpul nostru se străduiește pentru o stare de homeostazie – echilibru și pace. Încearcă să economisească cât mai multă energie posibil. Viața organismului depinde de ea. Prin urmare, există un echilibru între factorii externi de mediu și cei interni, care curg în organism.

Ce se întâmplă dacă echilibrul este perturbat

Dacă mediul extern pune stres fizic asupra corpului, va trebui să se adapteze pentru a menține echilibrul. Se referă la toate procesele corpului, nu numai la mușchi.

Adaptarea este un mijloc de adaptare la condițiile externe. Când apăsați bara în piept, distrugeți fibrele musculare, încălcând pacea mediului intern. Dacă încărcăturile devin regulate, corpul trebuie să se adapteze pentru a rezista distrugerii. Cum? Creșterea musculară. Mușchii mari și puternici rezistă mai bine stresului extern.

Dacă mușchii sunt adaptați pentru a ridica 50 kg, iar apoi, după antrenamentul de forță, sunt adaptați pentru a ridica 100 kg, aceasta înseamnă că puterea lor sa dublat. În același timp, volumul muscular a crescut de asemenea (dependența, totuși, nu este destul de liniară).

Optimizarea sarcinii – aceasta este ceea ce va trebui să vă străduiți dacă doriți să construiți rapid mușchi. În orice sport, cele mai înalte realizări sunt obținute de o persoană care se adaptează rapid la cerințele stabilite.

Cum de a construi musculare mai repede? Obiectivul principal al formării ar trebui să fie menținerea unei capacități constante de adaptare, iar adaptarea ar trebui să aibă loc cât mai repede posibil.

Principii de formare care afectează în mod direct creșterea musculară. Antrenamentul distruge celulele musculare. Rezistența rezistenței pentru o vreme cade. După antrenament, luați mult, relaxați-vă și corpul revine rapid la echilibru, recuperând celulele musculare deteriorate. Aceasta durează de obicei câteva zile. După aceea, forța musculară revine la starea anterioară. Și aici se întâmplă lucrul interesant!

Organismul restabilește țesutul muscular, dar o face cu o marjă pentru a rezista la sarcini similare în viitor. Acest fenomen se numește supercompensare. Când va veni răspunsul și cât timp este imposibil. Se crede că acest proces durează câteva săptămâni.

Începutul perfect pentru următorul antrenament de vârf

În practică, este foarte dificil să surprindeți cu exactitate momentul în care începe faza de supercompensare. Prin urmare, concentrați-vă asupra sentimentelor voastre. Înainte de antrenament, trebuie să vă odihniți suficient, trebuie să aveți puterea și dorința arzătoare de a sorbi fierul.

În fiecare sesiune de antrenament, adăugați de la 2,5 la 5 kg de greutate pe bară la exerciții de bază grele și încercați să completați numărul prescris de repetări / seturi. Aveți 2-3 săptămâni pentru a depăși noua greutate cu aceleași numere / seturi. De îndată ce se ia noua greutate cu numărul neschimbat de repetări și seturi, adăugați o altă greutate. Dacă urmați acest plan suficient de mult, sunteți la momentul potrivit.

Ce se întâmplă dacă te antrenezi puțin mai devreme sau puțin mai târziu decât momentul supercompresiei? Nu va avea sens pentru creșterea musculară. Nu puteți simți principiul progresului încărcăturii, nu veți fi la vârful puterii voastre. Pur și simplu vă veți antrena cu aceeași încărcătură care a fost în sesiunea de antrenament anterioară. Organismul nu va trebui să se adapteze la condițiile de mediu în schimbare. Sarcina este aceeași.

Rareori exercitarea tonusului muscular este la același nivel

Se pare că fiecare antrenament ulterior se desfășoară în momentul în care corpul revine la nivelul inițial. De asemenea, nu veți putea aplica principiul progresiei sarcinii, fără de care dezvoltarea este imposibilă.

Cred că aceste grafice vă deschid ochii și dau o înțelegere a esenței procesului de instruire. Care este secretul creșterii rapide a mușchilor? La fiecare antrenament următor, trebuie să vă deplasați puțin mai mult decât primul. Cu cât mai des puteți face acest lucru, cu atât mai repede vor crește mușchii.

Începătorii cresc cu salturi și limite de la aproape oricine. Orice sarcină pentru ei este nouă. Reacționând la creșterea musculară, organismul trebuie să se adapteze. În timp, corpul devine dependent de sarcină. La sportivii cu experiență, progresul este încetinit datorită unui număr mare de mușchi și adaptării dezvoltate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *